Posa’t en marxa i trenca els límits!

EN MARXA PER LA PARÀLISI CEREBRAL és una cursa solidària organitzada per la Federació Catalana de la Paràlisi Cerebral i la Pluridiscapacitat (FEPCCAT), a favor del col·lectiu de persones amb paràlisi cerebral i pluridiscapacitat.

Una prova esportiva inclusiva, on tothom, sense importar si té o no una discapacitat, pot participar en igualtat de condicions. Aquest és el nostre objectiu, i et convidem a formar part d'aquesta gran festa i posar-te en marxa per la paràlisi cerebral!

Amb dos recorreguts disponibles, la Cursa ofereix opcions per a tots els participants:

  Recorregut de 5 Km (4.900 m) • Sortida: 9:30 h
  Recorregut d'1 Km (1.350 m) • Sortida: 10:30 h

L'onzena edició "d'EN MARXA PER LA PARÀLISI CEREBRAL" tindrà lloc el proper 8 d'octubre de 2023 al barri de Les Corts de Barcelona (sortida i arribada a l'Av. Sant Ramon Nonat nº15).

Qui hi pot participar?

“En marxa per la paràlisi cerebral” és una iniciativa oberta a tothom:

  • Nens i nenes, joves i adults de totes les condicions amb ganes de fer esport a favor de les persones amb paràlisi cerebral.
  • Persones amb i sense discapacitat.
  • Aficionats a l’esport.
  • I TOTA LA CIUTADANIA!

El matí del proper 8 d'octubre, tothom està convidat a passar un matí diferent, ple de diversió i en companyia de família i amics. No deixis escapar aquesta oportunitat de canviar vides i fer història. Trenca els teus límits i posa't en marxa en aquest matí inoblidable de solidaritat, superació i alegria. Et garantim que serà una experiència única!

T'esperem amb els braços oberts a "En marxa per la paràlisi cerebral"!

Quins són els objectius d'aquesta cursa solidària?

  • Impulsar i fomentar la integració de les persones amb discapacitat.
  • Promoure la igualtat d'oportunitats de les persones amb discapacitat.
  • Retre homenatge a totes les persones que d'una manera o altra conviuen amb la paràlisi cerebral o amb altres etiologies similars i que, dia rere dia, lluiten per dur a terme una vida el més normalitzada possible.
  • Reconèixer la tasca i trajectòria de persones i entitats que treballen en l'atenció, la formació, la defensa dels drets, i la integració social i laboral d'aquest col·lectiu, amb l'objectiu de millorar-los la qualitat de vida.
  • Donar visibilitat i sensibilitzar a tota la societat de la realitat i de les capacitats de les persones amb paràlisi cerebral i pluridiscapacitat.
  • Sensibilitzar a la societat de la importància de la igualtat en la pràctica esportiva.
  • Promoure l'associacionisme mitjançant el treball en xarxa.
  • Recaptar fons per les activitats de la federació i les seves entitats membres, sempre en benefici del col·lectiu que representem.

Inscripcions

Podeu fer les vostres inscripcions a la cursa a través de:
  • La nostra pàgina web
  • A les entitats membres de la FEPCCAT
  • El mateix dia de la cursa, a la carpa que trobareu habilitada a aquests efectes a l’avinguda Sant Ramon Nonat*
FILA ZERO: També podreu fer inscripcions a la FILA ZERO, un espai habilitat per a aquelles persones que vulguin col·laborar fent un donatiu a la causa, però no puguin assistir el dia de la cursa. Número de compte: ES47 2100 0203 71 0200881638
* Sempre que no s'hagi superat el màxim de participació establert de 2.500 persones.

Preus inscripció:

Nens i joves (menors d'edat) 3€*
Persones amb discapacitat ** 3€*
Adults (majors d'edat) 5€*

* El preu inclou samarreta tècnica oficial i bossa del corredor.
** Totes les edats.

Cursa solidària per la paràlisi cerebral. Barri de Les Corts, Barcelona. INSCRIPCIONS

Fes clic aquí per verificar la teva inscripció i descarregar el teu comprovant

Recollida de dorsal i samarreta

La recollida de dorsal i samarreta es realitzarà l'OFICINA D'ATENCIÓ AL BARCELONISTA (que es troba dins de la seu social del club, al mateix Camp Nou), l'accés més proper és l'ACCÉS 15.
Serà imprescindible que, en el moment de la recollida del dorsal i samarreta, es presenti el comprovant de pagament i DNI.

Díes i horaris:

Dijous 5 d'octubre de 10:30h a 14h i 16h a 20h
Divendres 6 d'octubre de 10:30h a 14:30h
Diumenge 8 d'octubre

Les persones que resideixin fora de Barcelona, o que no puguin recollir la seva samarreta i dorsal dijous o divendres, podran recollir-los el mateix dia de la cursa en una carpa situada a prop de la sortida.

  • Horari recollida cursa 5 km: a partir de les 8:45 h
  • Horari recollida cursa 1 km: a partir de les 9:45 h

Recorregut

Plànol del recorregut
  • Avda. Sant Ramón Nonat
    Districte de les Corts
    Barcelona
  • 5 km* 09:30 h 5 km* 09:30 h
    1 km* 10:30 h 1 km* 10:30 h
  • L5 Collblanc
    L3 Palau Reial
  • H8, D20, 54,
    56, 57, 75, 157
* Recorregut de 5 km: 4.900 metres / 1 km: 1.350 metres

Voluntaris

Ajuda'ns a vincular esport i inclusió!

La cursa solidària EN MARXA PER LA PARÀLISI CEREBRAL és una activitat on participen en igualtat de condicions persones de totes les edats, amb i sense discapacitat. Si t’agrada l’esport i et mous per les causes solidàries, ajuda’ns a fer possible una celebració inclusiva.

Necessitem voluntaris i voluntàries per a cobrir diferents posicions el mateix dia de la cursa (muntatge, lliurament de samarretes i avituallament) i fer que els participants gaudeixin d’un matí amb totes les comoditats. A més, si no hi pots participar el diumenge 8 d’octubre, també pots inscriure’t per realitzar el repartiment de samarretes el dijous 5 o divendres 6, en horari de matí i tarda.

Si hi estàs interessat, fes click aquí per emplenar el formulari i per a fer-te voluntari i ens posarem en contacte amb tu.

Moltes gràcies per la teva col·laboració.

Runner

Ambaixador: Àlex Roca

L'ambaixador d'aquesta cursa és l'Àlex Roca, esportista, divulgador i ambaixador de la Fundació Barça, que l'any 2019 es va convertir en la primera persona amb paràlisi cerebral en acabar la Titan Desert i al febrer d'aquest any 2023 ha estat la primera persona al món, amb un 76% de discapacitat, que ha finalitzat una Marató, concretament la de Barcelona.

Un any més, Roca serà l'ambaixador de la Cursa ajudant a la FEPCCAT en tasques de difusió i representació.

Per la FEPCCAT és un orgull tornar a comptar amb el suport i la col·laboració de l'Àlex Roca com a ambaixador, ja que representa perfectament els valors d'igualtat, visibilització, superació i compromís amb els drets de les persones amb paràlisi cerebral i amb altres discapacitats que vol transmetre la Cursa.

Runner

ELS GERMANS POL
I CARLA OTERO ARÚS
també estan en Marxa

La Cursa "En Marxa per la Paràlisi Cerebral" és un esdeveniment que destaca per la seva inclusió i per les històries inspiradores dels seus participants. A més de l’Alex Roca, els altres dos protagonistes d'aquesta cursa són els germans Pol i Carla Otero Arús, qui porten anys participant a la Cursa amb entusiasme. En Pol, de 23 anys, és un amant d’explicar notícies i fer reportatges meteorologia al seu perfil d’instagram, també li agrada la música, viatjar, descobrir llocs nous i, en definitiva, fer activitats d’oci acompanyat de la seva família i amics. Aquest any, ell i la seva família, així com els seus companys i companyes del centre ocupacional ESCLAT 2, participaran junts en aquesta emocionant cursa.

D'altra banda, la seva germana Carla, de 30 anys, treballa com a infermera i gaudeix de passar temps amb la seva família i amics, viatjar, les activitats esportives al mar i a la muntanya i l'oci en general. Malgrat que el Pol té una discapacitat i la Carla no, en aquesta cursa tan especial, tots dos competeixen en igualtat de condicions. La Cursa "En Marxa per la Paràlisi Cerebral" té com a objectiu sensibilitzar sobre aquesta la paràlisi cerebral, però està oberta a tota la ciutadania, tant persones amb discapacitat com sense. La singularitat d'aquest projecte rau precisament en la participació de tothom, en un ambient festiu i amb plena igualtat de condicions.

Organitzadors

Fepccat

La Federació de la Paràlisi Cerebral i la Pluridiscapacitat de Catalunya (FEPCCAT) es va fundar l’any 2000 amb l’objectiu d’unir les entitats catalanes que treballaven pel benestar de les persones amb paràlisi cerebral i discapacitats similars a Catalunya. Des de llavors, la FEPCCAT ha intentat incidir en les polítiques socials catalanes, amb l’objectiu d’oferir els recursos necessaris i millorar la qualitat de vida de les persones amb paràlisi cerebral i altes necessitats de suport, així com aconseguir la seva inclusió social. Alhora, la FEPCCAT representa els interessos de cadascuna de les seves entitats membres, amb la finalitat de mantenir i millorar la seva qualitat.

Actualment, la federació està constituïda per catorze entitats d’arreu de Catalunya: Associació Alpi de l’Hospitalet de Llobregat, Fundació La Muntanyeta de Tarragona, APRODISCA de Montblanc, Associació AREMI de Lleida, Fundació ASPACE Catalunya de Barcelona, ESCLAT Grup Social de Barcelona, Institució Balmes de Sant Boi de Llobregat, Fundació Catalana Guimbarda de Barcelona, Fundació l’Espiga de Vilafranca del Penedès, Fundació El Maresme de Mataró, Nexe Fundació de Barcelona, Prodis de Terrassa, la Fundació Catalana de la Paràlisi Cerebral de Barcelona i la Fundació Pere Mitjans de Barcelona.

Podeu trobar més informació sobre els projectes i les entitats de FEPCCAT al web: https://fepccat.org/contacte-entitats/

Una cursa inclusiva, un esforç comú com a societat

Aquesta activitat compta amb la col·laboració de diferents institucions públiques, entre les quals destaca el Districte de Les Corts de l’Ajuntament de Barcelona i el Departament de Drets Socials, que esdevenen imprescindibles per a dur a terme aquesta activitat.

També celebrem la participació, un any més, de la Fundació Barça com a col·laborador principal. La seva presència en aquesta cursa solidària és una prova tangible del seu compromís inqüestionable amb la plena inclusió de les persones amb paràlisi cerebral. La Fundació Barça és un referent en el món esportiu i ara demostra, una vegada més, el seu suport ferm a les persones amb discapacitat, fent de la igualtat d'oportunitats una realitat palpable.

La cursa compta amb la Diputació de Barcelona com a col·laborador institucional, que presta materials, i amb el suport de la Guàrdia Urbana, per a garantir la seguretat de tots els participants. Tots ells es solidaritzaran de nou amb la cursa, expressant el seu desig de contribuir a la consolidació d'aquest esdeveniment en l'agenda esportiva i solidària de la ciutat.

Així mateix, empreses compromeses socialment com són Nova Harriet, ARC Soluciones, Coca-Cola, Diari Ara, Plusfresc, Mars, Ilunion Hotels i Desguaces Abelló entre d’altres, tornaran a col·laborar amb la Cursa Solidària “En marxa per la Paràlisi Cerebral”.

Pel que fa als voluntaris, tornarem a comptar amb l’equip humà dels voluntaris de "la Caixa", i també del Club Atletisme Nou Barris, així com un bon nombre de voluntaris vinculats des de fa anys amb aquesta activitat i que, a títol personal, són peça clau en l'organització i transcurs de l'esdeveniment, i en el seu èxit final.

Estem immensament agraïts a totes les institucions, empreses, entitats i persones que han decidit donar suport a "En marxa per la paràlisi cerebral". La vostra generositat i implicació fan possible que aquest esdeveniment sigui un punt de trobada per a tota la comunitat i un impuls per a la causa de les persones amb paràlisi cerebral i pluridiscapacitat. Amb la vostra ajuda, estem fent realitat somnis i obrint portes cap a un futur més inclusiu i solidari per a tots.